Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk "sütiket" használunk honlapunkon. Az oldal használatával Ön beleegyezik a "sütik" használatába.

Az Egyetem Is Tagja A Ketgate Hálózatnak

2020. augusztus 12., 08:50
A KETGATE hálózat Közép-Európa nyolc országában kínál a kis-és középvállalkozások számára szolgáltatásokat, illetve technológiai problémáikra megoldásokat.

A Miskolci Egyetem is csatlakozott a KETGATE hálózathoz, tagja lett a Közép-Európa nyolc országában működő regionális hálózatnak. Kihasználva a nemzetközi hálózat előnyeit, nemcsak hazai, de külföldi kkv-k működését is segítheti már. A tagság keretében nemzetközi szolgáltatási szerződéseket köthet a kkv-kkal, növelheti ipari finanszírozásukat, javíthatja láthatóságukat az európai piacon, illetve új kutatási együttműködéseket indíthat más országok intézményeivel az ipar számos területén. Ezek alapvető fontosságúak a termékek korszerűsítéséhez, a regionális innovációs kapacitás javításához, az új piaci lehetőségek megnyitásához és a közép-európai ipar jövőbeni versenyképességének garantálásához globális szinten.

A KETGATE pontok fő célja az, hogy támogassák a kkv-kat a kulcsfontosságú technológiák (KET), azok infrastruktúráinak és a KET-szolgáltatások elérésében, széles körű hozzáférést biztosítva azok megszerzéséhez.

Ez a tevékenység elősegíti az intenzívebb transznacionális együttműködést Közép-Európa egész területén. A KETGATE célja továbbá, hogy megkönnyítse a kkv-k és a kutatási és technológiai szervezetek közötti transznacionális együttműködést, és javítsa a kulcsfontosságú alaptechnológiákhoz való hozzáférést a közép-európai kkv-k számára.

A KETGATE pontok személyre szabott szolgáltatásokat kínálnak a kkv-k és a Kutatási és Technológiai szervezetek irányításához innovációs projektek révén.

A vállalkozások a KETGATE hálózat üzleti tanácsadóival tudják felvenni a kapcsolatot már a Miskolci Egyetemen is (kapcsolattartó: Roppantó Róbert), aki az Egyetem szakembereinek segítségével a műszaki-technológiai problémák megoldásában is segít.

A hálózat honlapja itt érhető el:

https://www.interreg-central.eu/Content.Node/KETGATE.html