Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk "sütiket" használunk honlapunkon. Az oldal használatával Ön beleegyezik a "sütik" használatába.

Együttműködési megállapodás a koronavírus megfékezése érdekében.

2020. június 11., 09:35
Együttműködési megállapodást kötött a Miskolc Egyetem, a KONTASET Kft. és a TOSOT Magyarország a koronavírus-járvány megfékezése érdekében.

A kialakult járványhelyzetben a Miskolci Egyetem számos járványellenes projekthez csatlakozott. A maszk gyártósor fejlesztése már megindult, valamint elkezdődött az együttműködés egy finn egyetemmel közös projektben, ahol repülőgépek és vasúti szerelvények légkondicionálóihoz szükséges szűrőbetéteket fognak fejleszteni.

A most született együttműködésnek eredményeképp pedig hamarosan elkezdődik az a termékfejlesztés és a gyártáselőkészítés, amelynek olyan légtisztító készülékek továbbfejlesztése a célja, melyek képesek irodákban és nagyobb épületekben, közösségi terekben rövid időn belül kiszűrni és jelezni a vírusok jelenlétét, majd megtisztítani a levegőt azoktól. A Miskolci Egyetem kutató-, fejlesztő- és innovációs partnere lesz a TOSOT Magyaroszág cégcsoportnak és a KONTASET Kft-nek. Elsősorban az áramlástechnológiai és informatikai fejlesztésekben vállalnak majd szerepet egyetemünk hallgatói és kutatói. A most induló közös projekt kiindulási alapja az a 2. generációs szűrőberendezés, amelyet kínai partnereivel közösen fejlesztett idén májusban a KONTASET és a TOSOT, és amelyek jelenleg is üzemelnek a wuhani kórházakban és közösségi terekben. A cél az, hogy a gép kapacitását a jelenlegi 300 légköbméter/óra teljesítményről akár 500-1000 légköbméter/óra teljesítményre tudják bővíteni.

https://www.uni-miskolc.hu/hirek/2362/egyuttmukodesi_megallapodas_a_koronavirus_megfekezese_erdekeben