Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk "sütiket" használunk honlapunkon. Az oldal használatával Ön beleegyezik a "sütik" használatába.

Fiatal kutatók fóruma

2020. október 5., 14:20

Közös gondolkodásra hívta a Miskolci Egyetem fiatal kutatóit és oktatóit az egyetem újonnan kinevezett rektora, Prof. Dr. Horváth Zita.

Nagy létszámban vettek részt a fiatal kollégák a 2020. szeptember 22-i eseményen, ahol nemcsak az egyetem átalakulásáról, a modellváltással járó előnyökről, a rövidebb és középtávú tervekről volt szó, de a fiatal oktatók és kutatók előtt megnyíló új lehetőségeket is bemutatták. Kiemelt téma volt a tudományos utánpótlás és a kapcsolati háló erősítésének fontossága, valamint a kialakítás alatt álló tudományos életpálya-modell, és a női kutatói életpálya kidolgozásának tervét is megismerhették a résztvevők. A fórumon a jelenlévők részéről több kérdés, vélemény hangzott el, rámutatva azokra a problémákra, melyekkel a fiatal kutatók munkájuk során találkoznak, valamint megoldási javaslatok is elhangzottak ezekhez kapcsolódóan.

A „Fiatalodó és megújuló Egyetem – Innovatív tudásváros - A Miskolci Egyetem intelligens szakosodást szolgáló intézményi fejlesztése (EFOP-3.6.1-16-2016-00011)" projekt keretében megrendezett eseményen elhangzott, hogy a Miskolci Egyetem új vezetése elkötelezett amellett, hogy intézményünket nem csak a hallgatók, hanem az oktatók, kutatók számára is vonzóbbá tegye.

A rendezvényen készült videó:

 

https://www.uni-miskolc.hu/hirek/2457/fiatal_kutatok_foruma