Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk "sütiket" használunk honlapunkon. Az oldal használatával Ön beleegyezik a "sütik" használatába.

Miskolc és cégei is csatlakoztak a területi innovációs platformhoz

2020. június 10., 08:35
Az együttműködés célja az, hogy a Miskolci Egyetem az önkormányzat és tagvállalatai a már korábban csatlakozott cégekkel együtt segítsék a térség fejlődését.

A miskolci önkormányzat, a Miskolc Holding Zrt. és annak tagvállalatai is csatlakoztak a Miskolci Egyetem égisze alatt működő Területi Innovációs Platformhoz. Az erről szóló megállapodást az érintettek kedden ünnepélyes keretek között írták alá a miskolci polgármesteri hivatal dísztermében.

Ahogyan arról korábban beszámoltunk a Területi Innovációs Platformok a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal kezdeményezésére az Innovációs és Technológiai Minisztérium támogatásával az elmúlt év végével jöttek létre. Miskolc és a Miskolci Egyetem az elsők között volt, ahol tavaly novemberben létrejött egy ilyen, a helyi vállalkozásoknak szellemi bázist is biztosító szervezet – mondta beszédében Torma András rektor.

- Az innovációs platformoknak a lényege az, hogy az egyetem, mint kutatóhely, ahol oktatók százai dolgoznak és igenis innovációval is foglalkoznak, vonja maga köré azokat a kis- és középvállalkozásokat, sőt a nagyobb cégeket is, amelyek innovációra éheznek. A nemzetgazdaságnak innovációra, vagyis megújulásra van folyamatosan szüksége, újabb és újabb dolgokat kell kitalálni, feltalálni. Ebben segítheti majd a Miskolci Egyetem a vállalkozásokon keresztül az egész térséget – mondta az intézményvezető.

Már több mint hatvanan

A kezdeményezéshez eddig több mint hatvan cég csatlakozott. A rektor elmondta, a koronavírus-járvány ugyan lelassította a platform munkáját is, ennek ellenére azt reméli, az év végéig már száznál is több tagjuk lesz. Ami biztos, június 9-ével tovább bővül a kör: Miskolc Megyei Jogú Város, a Miskolc Holding Zrt., és valamennyi tagvállalata – MVK Miskolc Városi Közlekedési Zrt, Miskolci Városgazda Nonprofit Kft, MIVÍZ Miskolci Vízmű Kft, MIHŐ Miskolci Hőszolgáltató Kft, Miskolci Fürdők Kft, MIPRODUKT Kft, MIREND-Sec Miskolc Rendjéért Vagyonvédelmi Kft, MIKOM Miskolci Kommunikációs Nonprofit Kft, Miskolci Felnőttképző Központ Kft – valamint a Mirehu Nonprofit Kft. csatlakozott.

A holding innovációs igazgatója azt mondta, a cégcsoport életében az innováció a mindennapok részét képezi. - Szeretnénk olyan technológiákat megvalósítani, Miskolcon behozni, ami egyértelműen a városnak a vonzerejét, a városnak az infrastruktúráját fejleszti, ilyenek pl. a legújabb generációs mobil technológia, úgyhogy ezen is dolgozunk – hangsúlyozta Szűcs Ferenc.

Kiemelte azt is, hogy a csatlakozás első lépéseként a Miskolc Holdingon belül pedig egy innovációs díjat is alapítanak. Ezzel a tagvállalatokat ösztönöznék arra, hogy minél több új ötletet és megoldást találjanak ki.

(Forrás: minap.hu)

https://minap.hu/cikk/osszefogas-jovoert-miskolc-es-cegei-csatlakoztak-teruleti-innovacios-platformhoz