Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk "sütiket" használunk honlapunkon. Az oldal használatával Ön beleegyezik a "sütik" használatába.

NKFIH pályázati info-rendezvény 28/02/2022

2022. február 25., 10:55

Az NKFIH az Európai Bizottság Horizon Europe programjához kapcsolódóan online tájékoztató rendezvényt szervez, amelynek keretében a Cluster 5, 3. desztináció (Fenntartható, biztonságos és versenyképes energiaellátás) április 26-i beadási határidőjű pályázati lehetőségeit ismertetik. Az online tájékoztatóra 2022. február 28-án délelőtt kerül sor.

A tematikát tekintve a kiírások széles skálán mozognak: különböző megújuló energia megoldásoktól kezdve (bioüzemanyag, PV, geotermikus energia, szélenergia), az energiarendszereken át egészen a szén-dioxid-leválasztás és -tárolási technológiáig várják a projektötleteket. Várhatóan 34 nemzetközi projektet fognak díjazni több mint 380 millió eurós támogatással.

A rendezvény részeként további, a témához kapcsolódó pályázati konstrukciók is bemutatásra kerülnek: a Marie Skłodowska-Curie Akciók releváns lehetőségeiről, az Európai Innovációs és Technológiai Intézetről és az Eureka 2022-es fenntarthatósági klaszterközi pályázatáról is hallhatnak az érdeklődők.

Amennyiben többet szeretne megtudni a pályázatok részleteiről, regisztráljon az online rendezvényre ezen a linken.

Bármi további, a rendezvénnyel kapcsolatban felmerülő kérdés esetén az NKFIH kapcsolattartója várja a megkereséseket:

KÜTTEL Orsolya

Nemzetközi Referens

Nemzetközi Főosztály

___________________________________________________

Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal

H-1077 Budapest, Kéthly Anna tér 1.

E-mail: orsolya.kuttel@nkfih.gov.hu

Telefon: +36-1-896-5505

Mobil: +36-30-375-7382

nkfih.gov.hu