Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk "sütiket" használunk honlapunkon. Az oldal használatával Ön beleegyezik a "sütik" használatába.

Raw Materials University Days 2020

2020. november 2., 14:25

Az EIT KIC Raw Materials (Európai Innovációs és Technológiai Intézet, nyersanyagokkal foglalkozó tudományos és innovációs társulás) minden évben lehetőséget nyújt a nyersanyag szektor kiemelkedő szereplői számára, hogy egy egynapos rendezvény keretében mutassák be az ágazat kihívásait, lehetőségeit. A rendezvénysorozat idén is több helyszínen, az Európai Unió öt tagországában várta az érdeklődőket, elsősorban (a területhez kapcsolódó műszaki) alap-, mester és doktori képzésben résztvevő hallgatókat, továbbá vállalati szakembereket, kutatókat, döntéshozókat. Az idei évben Finnország, Írország, Olaszország, Görögország és Magyarország egy-egy felsőoktatási intézménye kapta meg a lehetőséget, hogy a Raw Materials University Day számára otthont adjon.

A sikeres pályázást követően, a Miskolci Egyetemen 2020. október 20-án került megrendezésre a program, melyre közel 300 érdeklődő regisztrált. Az előadók és meghívottak között találjuk az európai nyersanyag szektor legfontosabb szereplőit. Így többek között képviseltette magát az EU Joint Reseach Center (JRC), European Federation of Geologists, KISS Group, Duna-Dráva Cement Ltd., International Raw Materials Observatory, Geological Survey of Belgium, Royal Belgian Institute of Natural Sciences, Aurora Energy Ltd., Inter-Metal Recycling Ltd., Metalex 2001 Ltd., APPLiA Hungary Association, Saubermacher-Hungary Service Ltd., La Palma Research Centre és a Clifford Consultants Ltd.

A program igen sokszínű volt. A plenáris előadásokat négy kerekasztal-beszélgetés követte, illetve egy ún. Speed Pitch Session, mely során a meghívottak ún. pecha kucha stílusban mutatták be vállalkozásukat. A hallgatók két kvízben mérhették össze tudásukat, a PhD-hallgatók pedig egy poszter szekció keretében kaptak lehetőséget eredményeik, az általuk vizsgált kutatási kérdések ismertetésére.