Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk "sütiket" használunk honlapunkon. Az oldal használatával Ön beleegyezik a "sütik" használatába.
Akadálymentesített verzió elhagyása Technológia és Tudástranszfer Igazgatóság - Akadálymentesített verzió
Menü kinyitása/bezárása

Területi Innovációs Platform

>> Vállalatoknak > Területi Innovációs Platform

Területi Innovációs Platform

TERÜLETI INNOVÁCIÓS PLATFORM MEGHATÁROZÁSA

 
A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal (NKFIH) és a Miskolci Egyetem (ME) 2019. évben alapította meg a Területi Innovációs Platformot (TIP). A Területi Innovációs Platform (a továbbiakban: TIP) egy térségi szerveződés, amely térben és időben egyszerre biztosít lehetőséget a közvetlen innovációs szakpolitikai irányok megismerése mellett a helyi ökoszisztéma szereplőivel való együttműködések kialakításáraerősítésére, új szakmai alapok létrehozására.

TIP CÉLJA

Fontos, hogy a régiókban tudásközpontként működő, az innovációs térben egyre meghatározóbb szerepet betöltő egyetemi központok kitárják kapuikat a helyi ökoszisztéma szereplői előtt, lehetőséget teremtve számukra az elérhető innovációs szolgáltatások és kutatási infrastruktúrákerőforrások közvetlen megismerésére. Kiemelt cél továbbá, hogy a megújuló regionális innovációs terek önszerveződései nyomán létrejöjjenek olyan egységes kommunikációs felületek, platformok, amelyek képesek a helyi szintű KFI irányok szakmai szempontú együttes megtárgyalására, szakértői szintű előkészítésére, társadalmasítási folyamatok lefolytatására.

INNOVÁCIÓS SZEREPLŐK ÖSSZEKÖTÉSE
 
  • tudás-, és információáramlás
  • könnyebb kapcsolatépítési lehetőség
  • földrajzi és szakmai területeken átívelő együttműködések

TIP KÖZPONTOK

A megújuló hazai innovációs ökoszisztéma jövőbeli teljesítménye és versenyképessége szempontjából kulcsfontosságú, hogy a felsőoktatási és kutató intézmények, vállalkozások, szakmai szervezetek és a szakpolitikai döntéshozók kapcsolatai helyi szinten is megerősödjenek. A TIP-ek központja a meglévő tudás, a rendelkezésre álló eszközpark, a labor és a technológiai háttér miatt a hazai felsőoktatási intézmények.

A TIP egy nyitott szerveződés, amely csatlakozásra ösztönzi a mikro-, kis- és középvállalkozásokat, nagyvállalatokat, kutatóintézeteket, startupokat, klasztereket, inkubátorokat, akcelerátorokat, kamarákat illetve egyéb jogi személyeket.

A TIP egy nyitott szerveződés, amely csatlakozásra ösztönzi a mikro-, kis- és középvállalkozásokat, nagyvállalatokat, kutatóintézeteket, startupokat, klasztereket, inkubátorokat, akcelerátorokat, kamarákat illetve egyéb jogi személyeket.

PIACI IGÉNYEK ÉS EGYETEMI KAPACITÁSOK ÖSSZEHANGOLÁSA

Az egyetemek olyan tudáskapacitással rendelkeznek, amely a vállalkozások nagy részének szinte azonnali megoldást nyújthatnak a termék- vagy szolgáltatásfejlesztési kihívásaikra. A piaci információk, trendek és igények megismerése további eszközbeszerzéseket és fejlesztéseket generálhat.

Az így kialakult hálózat révén, egy helyen összpontosul a különféle szereplők által felhalmozott tudás, miközben új nézőpontokat, perspektívákat hoznak a közösségbe.

TIP-EK KIALAKÍTÁSA

A TIP-ek az Innovációs és Technológiai Minisztérium szakpolitikai támogatásával a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal (a továbbiakban: NKFIH) és a felsőoktatási intézmények bázisán alakultak meg.

MŰKÖDÉS

A TIP-ek helyi szinten működnek az NKFIH koordinálásával elsősorban tematikus, szakmai rendezvények, workshopok, továbbá az információáramlást elősegítő hálózat keretében, ezáltal elősegítve az információátadást, a tudástranszfert, valamint az együttműködést és a szakmai kapcsolatépítést.

TIP EREDMÉNYEK

 
 

A TIP-HEZ CSATLAKOZOTT TAGOK

MEGALAPÍTOTT TIP-EK

TIP-HEZ CSATLAKOZOTT ORSZÁGOS SZAKMAI SZERVEZETEK

CSATLAKOZÁS

Folyamatos csatlakozási lehetőség biztosított valamennyi hazai innovációs szereplő számára. Az érdeklődök az NKFIH honlapján elérhető csatlakozási nyilatkozat kitöltésével válhatnak TIP taggá, a kitöltést követően a kiválasztott TIP-hez szükséges eljuttatni a dokumentumot.

A csatlakozás ingyenes, és nincsen tagdíjfizetési kötelezettség.

A létrejött Területi Innovációs Platformokra vonatkozó bővebb információk és a csatlakozási nyilatkozat az NKFIH honlapján érhető el:

 

 

 

A Miskolci Egyetem-Területi Innovációs Platform alapító nyilatkozata ITT érhető el.

A Miskolci Egyetem-Területi Innovációs Platform csatlakozási nyilatkozata ITT érhető el.
Tekintse meg, kik csatlakoztak már Miskolci Területi Innovációs Platformjához!
 
Amennyiben további kérdése merül föl, kérjük keressen minket az alábbi űrlap kitöltésével, és kollégáink felveszik Önnel a kapcsolatot!